O nama

STUDIO 2 HOST je danas u samom vrhu pružatelja hosting usluga, sve je započelo sa radom kao reseller shared i VPS hostinga sa vlastiti DNS serverima.
Nakon kratkog perioda rada kao reseller usluga drugih hosting kompanija iz SAD-a započet je rad na vlastiti Dediciranim serverima lociranim u Europi.

Kako bi krenuli sa što boljom ponudom i radi znatno bržeg otvaranja stranica Europskih servera u odnosu na servere u SAD-u, koji radi velike udaljenosti što utječe na vrijeme odaziva servera tzv. ping odlučeno je da će se koristiti samo serveri na području Europe.

Trenutno radimo sa više od 15-tak Dediciranih Servera visokih performansi sa 8 CPU jezgri. Sigurnost servera pratimo monitoringom, raznim automatskim testovima te različitim zaštitama i licenciranim softwerima.

VPS HOSTING
Trenutno smo najpovoljniji i najveci VPS hosting provider na Hrvatskom trzistu sa preko 130+ VPS servera.
Kvaliteta je dokazana sa stabilnim i brzim openVZ-om i hardwerom visokih performansi.

Svi serveri rade sa RAID 1 kako bi se osigurala sigurnost vaši podataka na VPS-u u slučaju otkazivanja jednog od diskova.
Po izuzetno niskim i povoljnim cijenama nudimo dodatni remote backup, managed usluge i softwerske licence.

WEB HOSTING

Web Hosting Usluge sa najpopularnijim Kontrolnim panelom cPanel/WHM najnovije verzije, Softaculous PREMIUM najpopularniji script installer sa više od 290 raznih web skripti za razne cms, forum, blog i ostalo.
Serveri sa specijalnom komercijalnom distribucijom Linuxa za Web Hosting i 1 Gbitnom internet vezom osiguravaju siguran i nesmetan rad za sve naše korisnike i posjetitelje stranica.

Kako bi zaštitili vaše podatke koristimo lokalni i cPanel Remote backup na odvojenom serveru specijaliziranom za backup i sa dodatnom zaštitom.

Poticanjem razvoja i širenje interneta u Hrvatskoj potičemo i razne udruge kojima nudimo niže cijene Web Hosting Usluga ovisno o njihovom programu.

Zbog kvalitetne usluge i pristupačnih cijena trenutno imamo više od 1000 klijenata. Usluge nudimo svima tvrtkama i privatnim osobama od kojih su neki reselleri,web dizajneri i programeri te razne druge tvrtke sa potrebama za vlastitim internet stranicama ili drugim uslugama u našoj ponudi.

Besplatno radimo prijenos vaših stranica na naše server i dobivate dodatno 3 mjeseca hosting paket potpuno besplatno.

Informacije o Web Hosting Serverima

CloudLinux – Profesionalni komercijalni Linux operativni sustav za pružatelje web hosting usluga sa iznimno velikim stupnjem sigurnosti i stabilnosti.

Kavezni Sustav – je virtualiziran datotečni sustav i skup alata da svakog korisnika sadrže u svom ‘kavezu’.
Svaki kupac će imati svoj potpuno funkcionalan kavez, sa svim datotekama sustava, alata i sl. i biti ce potpuno siguran da nitko nemože pristupiti njegovim datotekama.
Ovaj sustav se ponaša kao da je samo jedan klijent na server odnosno svaki klijent je posebno za sebe izoliran sa čime se pruža izrazito visok stupanj sigurnosti.

Softaculous – je vodeći Auto Installer sa više od 310 najpopularnijih skripti i 1115 PHP klasa poput WordPress, Joomla …

IPS/IDS – za Sigurnost na web serverima koristimo najnovija pravila koja omogućuju otkrivanje upada i prevencije za web aplikacije. To ima za cilj zaštiti web aplikacije od poznatih i nepoznatih napada, kao što su SQL injection napadi, cross-site skriptiranje, path traversal, itd.

QoS Konfiguracija – Kvaliteta usluge provodi kontrolne mehanizme za pružanje različitih prioriteta različitih korisnika, aplikacija i podatkovne veze. Ona se koristi kako bi se zajamčila određenu razinu performansi na podatkovne resurse, serveri su podešeni da pružaju najbolju kvalitetu usluge.

Firewall Sigurnost Servera – Stateful Packet Inspection (SPI) firewall, Login/Intrusion Detection i Sigurnosne aplikacija. Login Failure Daemon je proces koji konstantno provjerava sigurnost server pregledom log datoteka i blokira sumnjive radnje.

Kernel Tweek – Dodatnom konfiguracijom kernela sigurnost servera i brzina su dodatno poboljšani.

Remote Backup – Sve vaše stranice backupiramo na udaljene servere tako da imamo više kopija vaše stranice na različitim lokacijama, koristimo dnevni, tjedni i mjesečni backup.

Multiple Cluster DNS – Za odaziv vaše domene koristimo cluster DNS postavke na više servera.

Server SSL Certifikati – Za enkripciju vaše veze sa serverom/mailom koristimo SSL certifikate.

PHP Cache je PHP opcode cacher. On poboljšava performanse za PHP aplikacije jer u memoriju sprema kompajliran PHP kod za kasnije zahtjeve te tako ubrzava PHP aplikacije.

Hardwer INFO:
8 core CPU (Xeon)
32+ GB RAM
Hardware RAID Disks
1 Gbit Internet link
Anti-DDoS Zaštita